Spierverwarring: Mythe en wetenschap

Misschien hebt u een plateau bereikt in uw training. Of misschien lijken uw fitnessdoelen net buiten bereik te blijven. U hebt gehoord over "spierverwarring" en denkt dat dit het antwoord op uw probleem zou kunnen zijn.

Jeff Monaco, directeur opleidingen bij Gold's Gym, ziet dat mensen dat idee voortdurend krijgen. Maar de uitdrukking "spierverwarring" leidt tot veel, nou ja, verwarring. Voordat u iets doet, zegt hij, moet u begrijpen wat spierverwarring echt is en wat het voor u kan betekenen.

Duidelijkheid over spierverwarring

Wanneer u traint, past uw lichaam zich aan, zegt Monaco - aan gewichten heffen, cardio of welke training dan ook. Uw lichaam is een machine met een groot aanpassingsvermogen en door dezelfde bewegingen te herhalen, zal het plateaus gaan bereiken en zult u geen resultaten meer zien. Mensen denken dat u dan spierverwarring nodig hebt.

Maar het idee achter spierverwarring is dat u uw training met bepaalde tussenpozen verandert om Vermijd plateaus.

De term "spierverwarring" werd voor het eerst populair met merktrainingen die verschillende manieren aanboden om uit een sleur te blijven door uw routine voortdurend te veranderen. Het werd gebruikt om het idee te verkopen van het constant veranderen van uw training om de spieren te verwarren en plateaus te vermijden.

Het belang van rust

Een andere manier waarop mensen het concept van spierverwarring verkeerd toepassen, is door simpelweg hun bestaande training te intensiveren. Als ze een plateau bereiken, verhogen ze het gewicht of de duur om meer resultaat te krijgen. Een slechte zet, zegt Monaco. Als u dat doet, zou u opnieuw de rust kunnen ontzeggen die uw spieren nodig hebben om te groeien.

"Rust is een essentieel onderdeel van training," zegt hij. "Het wordt vaak over het hoofd gezien." Rust is de sleutel tot trainingssucces. Luister altijd naar uw lichaam. De rustperiode na de training is het moment waarop uw lichaam sterker wordt en uw cardiovasculaire systeem verbetert.

"Wij coachen onze trainers om te evalueren hoe de klanten zich vandaag voelen in vergelijking met vorige trainingen," zegt Monaco. Eenvoudige check-ins zoals "Hoe voelt u zich vandaag?" of "Heeft u gerust na de laatste training?" zijn eigenlijk belangrijke stappen om uw vooruitgang te maximaliseren. Als iemand nog steeds pijn heeft, zullen trainers werken aan flexibiliteits- en mobiliteitstraining in plaats van de vermoeide spieren te pushen.a

De noodzaak van beoordeling

Monaco ziet veel mensen die vastzitten in dezelfde routine. "Ze willen gewoon elke dag op dezelfde snelheid op de loopband staan," zegt hij. Hij vraagt naar hun resultaten en hun doelen. Na een gesprek met hem zijn ze beter in staat om hun doelen te bereiken.

Hij heeft gezien hoe verschillend de doelen van mensen kunnen zijn, en hoezeer ze hunkeren naar afwisseling. Maar u hoeft daarvoor niet afhankelijk te zijn van spierverwarring - verander gewoon uw workouts.

"Over het algemeen kunnen één of twee veranderingen na verloop van tijd geweldige resultaten opleveren," zegt Monaco. "Kies voor elk type training, weerstand of cardio, één of twee variabelen om periodiek in uw trainingsprogramma te veranderen in plaats van gewoon alles te veranderen of elke dag willekeurig een andere training te kiezen."

"

Door één of twee variabelen te veranderen, kunt u uw trainingsprogramma beter volgen om te begrijpen wat werkt en wat niet. Als u constant meerdere variabelen verandert, is het moeilijk om uw vooruitgang te evalueren.

Hoe beter u getraind bent, hoe sneller u een plateau bereikt omdat uw lichaam al dichter bij zijn volledige potentieel is. Controleer uw hartslag in rust en tijdens het sporten om een goede indicatie te krijgen van hoe uw lichaam het doet. "Het bereik voor een gezonde hartslag in rust varieert, maar ligt rond de 60 tot 80 slagen per minuut," zegt Monaco. 

Hallo wereld.

Welkom bij WordPress. Dit is uw eerste bericht. Bewerk of verwijder het, begin dan met schrijven!