Stoeltraining voor het hele lichaam voor elk fitnessniveau

Gezondheidsdeskundigen waarschuwen dat een aanhoudend effect van de coronavirus pandemie een geestelijke gezondheidscrisis zou kunnen zijn. Hoewel therapie en medicijnen tegen stress en angst vaak nodig zijn, kan het voedsel dat u eet ook een rol spelen in uw welzijn.

Uit een enquête van de American Psychiatric Association die in maart werd gepubliceerd, bleek dat 36% van de Amerikanen vond dat het bestaan van de COVID-19 pandemie een ernstige invloed had op hun geestelijke gezondheid. Mensen waren het meest bezorgd over hun financiën, het risico dat zijzelf of een familielid het virus zouden krijgen en de mogelijkheid om ernstig ziek te worden of te sterven.

De darm-hersenverbinding

De darmen worden ook wel de "tweede hersenen" genoemd. En we herkennen het verband tussen de twee, zelfs als we het ons niet realiseren: U kunt "vlinders in uw buik" voelen als u nerveus bent of "op uw gevoel afgaan" als u een belangrijke beslissing neemt.

Naidoo zei dat de twee fysiek en biochemisch met elkaar verbonden zijn via de darm-hersenas, het complexe communicatienetwerk dat de emotionele en cognitieve centra van de hersenen verbindt met de darmfuncties.

Voedingsmiddelen die de geestelijke gezondheid kunnen schaden

Gefrituurde voedingsmiddelen, bewerkte voedingsmiddelen, transvetten, nitraten en voedingsmiddelen met veel zout, verzadigde vetten en geraffineerde suikers kunnen depressie, angst en stress verergeren.

"Als u elke dag bewerkt voedsel en fastfood eet, zorgt dat er in feite voor dat de slechte darmbacteriën gedijen, en dan krijgt u problemen met ontstekingen," legt Naidoo uit.

Te veel cafeïne en alcohol kunnen er ook voor zorgen dat u zich mentaal slechter gaat voelen, maar met mate is dat meestal prima. Het drinken van 400 mg of minder koffie per dag zou geen invloed moeten hebben op angst, aldus Naidoo.

Mensen reageren verschillend op alcoholinname, maar over het algemeen wordt vier drankjes per dag voor mannen en drie voor vrouwen als zwaar drinken beschouwd.

Hoe u kunt beginnen met eten voor uw geestelijke gezondheid

Naidoo stelt voor om klein te beginnen als u uw eetpatroon wilt veranderen met het oog op uw geestelijke gezondheid. Te snel te veel proberen te veranderen kan overweldigend zijn en de resultaten verminderen. "Langzame en gestage veranderingen in de loop van de tijd zullen beginnen met het opbouwen van die gezonde darm en in principe beginnen met het opbouwen van de gezonde voedingsstoffen die goed zijn voor uw hersenen," zei ze.

Begin met een zelfcontrole van uw dieet. Schrijf op wat u de afgelopen 24 tot 48 uur hebt gegeten, omcirkel de voedingsmiddelen die ongezond zijn en bepaal dan één eenvoudige verandering die u kunt doorvoeren. U hoeft echter niet per se een aantal van uw favoriete, minder dan gezonde voedingsmiddelen op te geven.

Stappen ondernemen om uw voeding te verbeteren voor uw geestelijke gezondheid is vandaag de dag extra belangrijk, zei ze, omdat de gevolgen van de pandemie zullen aanhouden. Zorgen over banen, financiën, voedselonzekerheid, gaten in het onderwijs van kinderen en nog veel meer zullen hun tol eisen.

"

Een gezond dieet kan helpen om dit soort effecten te verzachten of te voorkomen, omdat het de basis legt voor een gunstig darmmicrobioom en minder ontstekingen, die beide verband houden met stemming, angst, depressie en zelfs slaap.

Begin met een zelfcontrole van uw dieet. Schrijf op wat u de afgelopen 24 tot 48 uur hebt gegeten, omcirkel de voedingsmiddelen die ongezond zijn en bepaal dan één eenvoudige verandering die u kunt doorvoeren. U hoeft echter niet per se een aantal van uw favoriete, minder dan gezonde voedingsmiddelen op te geven.

Hallo wereld.

Welkom bij WordPress. Dit is uw eerste bericht. Bewerk of verwijder het, begin dan met schrijven!