Academy

ONZE OPLEIDING

Het hart van Hybrid Performance is de Hybrid Performance Academy. Dit is het opleidingscentrum speciaal ontwikkeld voor iedereen die een invulling wilt geven aan een sportieve toekomst of zijn kennis wilt upgraden op het gebied van sport, lichaam, geest en voeding.

Ben je 16 jaar of ouder en wil je graag iets met sport doen in een niet-schoolse setting? 

Meld je dan nu aan voor de Hybrid Performance Academy en start met een van de opleidingen of masterclasses. 

HP fitness trainer A

De Hybrid Performance Fitness Trainer A opleiding is de basisopleiding voor iedereen die als professional in de fitnessbranche wilt werken. Het doel van deze opleiding is jou opleiden tot volwaardig Fitness professional

Na deze opleiding ben je in staat om bij nieuwe en bestaande klanten van een fitnessbedrijf een intake af te nemen, een screening te doen en een persoonlijk trainingsschema op te stellen. Je bent ook in staat om het trainingsprogramma uit te leggen en de klant te begeleiden in het behalen van haar/ zijn persoonlijke fitnessdoelen.

 

Wat ga je leren

In het HP Fitness Trainer A programma leren we je wat er nodig is om fitnesstrainingen te geven zoals het hoort. Om een goede fitnesstrainer te worden heb je theoretische kennis nodig van onder andere anatomie, inspanningsfysiologie, trainingsleer en blessurepreventie. Ook moet je beschikken over praktische vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van klantbegeleiding en natuurlijk het lesgeven zelf.  

In dit 8-weekse programma leer je trainen met als doel beter bewegen, conditioneel sterker worden, het maximaliseren van spiergroei en het maximaliseren van specifieke kracht. Het unieke aan deze opleiding is dat je direct jouw opgedane kennis in de praktijk mag brengen. Onder begeleiding van de Hybrid Performer trainers ga je vanaf de eerste week al stage lopen in de sportschool. Kortom je zal ervaring opdoen met alle facetten van ‘fitness’.

 

Wat verwachten wij van jou

We bieden je met de HP Fitness Trainer A opleiding de kans om je toekomst vorm te geven. Wij zijn bereid om veel tijd en energie in jou te stoppen, maar we verwachten dit ook van jou terug. Dat je gemotiveerd bent en open staat om te leren zonder excuses. Het is een pittige programma, maar met de juiste inzet haal je de eindstreep.

STUDIEBELASTING EN EXAMEN

Houd rekening met 4 tot 6 uur studietijd per week voor het bestuderen van het lesmateriaal en het maken van de opgaven. Hou ook rekening met extra tijd voor het uitvoeren van de stage.

Je sluit de opleiding af met een theorie- en een praktijkexamen. Het theorie examen wordt door je eigen Hybrid Performance Trainer afgenomen, het praktijkexamen wordt door een gecertificeerde examinator afgenomen onder toezicht van een examencommissie.

KOSTEN HP FITNESS TRAINER A (LEVEL 1)
Het lesgeld voor de 8-weekse HP Fitness Trainer A opleiding (Level 1) bedraagt € 1245,- (incl. BTW). Dit is inclusief studiemateriaal, theorie- en praktijkexamen en erkend diploma.

verder leren

Het doel van de opleiding HP Fitness Trainer A is jou opleiden tot volwaardig fitness instructeur. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een branche-erkend Fitness Trainer A (level 1) diploma. Met dit diploma mag je bij nieuwe en bestaande klanten van een fitnessbedrijf een intake afnemen, een screening maken en een persoonlijk trainingsschema op te stellen. Daarnaast mag je fitnesslessen geven.

Ook beschik je met dit diploma over voldoende kennis om door te gaan met HP Fitness Trainer B (Level 2), die nu in ontwikkeling is. Na het afronden van HP Fitness Trainer B (Level 2) ontvang je het  EREPS-Diploma Fitness Instructor.

VOORDELEN VAN HET BRANCHE-ERKENDE CERTIFICAAT 

  • Het diploma fitness instructeur is de gouden standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
  • Het diploma fitness instructeur staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
  • Het diploma geeft je toegang tot het Europees register voor fitness professionals (EREPS).